Омелян: Маємо з ЄБРР хороше портфоліо спільних проектів

Омелян: Маємо з ЄБРР хороше портфоліо спільних проектів

Фото
Укрінформ
Віце-президент ЄБРР Алан Пію запевнив у подальшій підтримці реформ у сфері інфраструктури.

Про це він сказав під час зустрічі з міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном, повідомляє прес-служба відомства.

"Ми і надалі підтримуватимемо ... здійснення таких важливих для України зрушень в транспорті та інфраструктурі", - сказав Пію.

Віце-президент ЄБРР дав позитивну оцінку інфраструктурним реформам, які відбуваються в Україні.

У свою чергу, Омелян подякував ЄБРР за успішну спільну роботу над реалізацією інфраструктурних проектів.

Читайте також: Україна і ЄБРР починають нову стратегію реалізації великих проектів

"Ми маємо дійсно хороше портфоліо спільних проектів. В першу чергу, це Бескидський тунель, який було побудовано за спільного фінансування ЄБРР та ПАТ "Укрзалізниця". Тунель було відкрито у травні цього року за участі Президента України. Це є дійсно великий спільний українсько-європейський проект, який посилив нашу транспортну комунікацію", - зазначив Омелян.

За його словами, ще одним важливим проектом є "Електрифікація залізничного напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка", яким передбачені електрифікація напрямку, модернізація колії та систем сигналізації й телекомунікацій за рахунок кредитних коштів ЄБРР та ЄІБ під державну гарантію. Наразі проводиться робота щодо ратифікації відповідної Гарантійної угоди, яку було підписано наприкінці 2017 року.

Міністр інфраструктури також повідомив Алана Пію про успішність запровадження Дорожнього фонду та стрімкий розвиток авіаційної галузі в Україні.

Фото: mtu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-