Цьогоріч місцеві бюджети отримали від Укргазвидобування 880 мільйонів ренти

Цьогоріч місцеві бюджети отримали від Укргазвидобування 880 мільйонів ренти

Укрінформ
АТ «Укргазвидобування» з початку 2018 року спрямувало до місцевих бюджетів, на території яких здійснюється видобуток вуглеводнів, 882,7 млн гривень рентних платежів.

Про це повідомляє прес-служба УГВ.

"АТ «Укргазвидобування» за січень-вересень 2018 року спрямувало до місцевих бюджетів, на території яких компанія здійснює видобуток вуглеводнів, 882,7 млн грн рентних платежів", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що належні 5% від рентних платежів за вересень 2018 року, а це понад 101,7 млн грн, надійшли до бюджетів різних рівнів 11 областей. 

Більша частина цих коштів сконцентрована у двох газовидобувних областях - Харківській і Полтавській. Так, місцеві бюджети різних рівнів у Харківській області отримали 52,5 млн грн, у Полтавській області - 41,2 млн грн. Для порівняння, відповідні надходження до бюджетів у Львівській  області становили 3,1 млн грн, у Дніпропетровській - 3 млн грн.

Решту 1,9 млн грн рентних платежів за вересень 2018 року було направлено до Івано-Франківської, Луганської, Сумської, Волинської, Чернівецької, Закарпатської та Донецької областей.

У компанії нагадують, що 2016-2018 роках Полтавська облрада жодного разу не погодила Укргазвидобуванню надання спецдозволів на використання надр, натомість компанія отримала 63 відмови у погодженні.

Читайте також: Рахункова палата виявила 310 мільярдів неефективно використаних коштів - Порошенко

За розрахунками УГВ, у разі отримання погодження зазначених спецдозволів від Полтавської облради розмір рентних платежів до місцевих бюджетів Полтавщини зріс би на понад 1 млрд грн до 2020 року включно. Ці кошти можна було б із користю використати на покращення інфраструктури регіону: лікарень, шкіл, доріг тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-