Рахункова палата виявила 310 мільярдів неефективно використаних коштів - Порошенко

Рахункова палата виявила 310 мільярдів неефективно використаних коштів - Порошенко

Укрінформ
Петро Порошенко заявив, що за 22 роки діяльності Рахункова палата виявила порушень бюджетного законодавства і неефективного використання бюджетних коштів на 310 млрд гривень.

Про це він зазначив під час зустрічі з колективом Рахункової палати України, повідомляє прес-служба Глави держави.

“Скажіть мені, наскільки ефективним було, коли виявлені порушення передаються в органи влади, наскільки реакція органів влади була тією, якої чекав і Президент, і Рахункова палата. Думаю, що нас це точно не задовольняло. І зараз ми маємо підвищити рівень реагування на звіт Рахункової палати”, - зазначив Порошенко, додавши, що за 22 роки діяльності Рахункова палата виявила порушень бюджетного та іншого законодавства, неефективного використання коштів державного бюджету на загальну суму 310 млрд гривень.

Президент також запевнив, що за результатами всіх контрольних заходів Рахунковою палатою надавалися обгрунтовані, виважені та конкретні рекомендації щодо виправлення і поліпшення ситуації, недопущення та запобігання різного роду порушенням і недолікам.

Водночас Глава держави наголосив на необхідності “мобілізації для країни фінансових ресурсів”, що робить ще більш важливою роль Рахункової палати.

“Необхідність мобілізувати такі потрібні для країни фінансові ресурси ще гострішим і злободеннішим робить завдання ефективно використовувати кожну копійку коштів платників податків”, - підкреслив він.

Читайте також: До 2020 року ДФС запровадить електронний аудит ризиків щодо несплати податків

При цьому Порошенко зауважив, що Рахункова палата – саме той орган, який здійснює незалежний фінансовий контроль за прозорістю та результативністю використання державних коштів, і нещодавно прийнятий новий закон “Про Рахункову палату” надає “дуже широкі можливості і дуже широкі повноваження” органу.

Крім того, Глава держави відзначив важливість ролі Рахункової палати у моніторингу коштів державних підприємств, а також додав, що важливо, аби Рахункова палата і надалі була ініціатором закриття прогалин у законах, пропонувала зміни, які забезпечать ефективність використання коштів як державного, так і місцевих бюджетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-