Львівський безпековий форум-2018 відкриє відомий аналітик Едвард Лукас

Львівський безпековий форум-2018 відкриє відомий аналітик Едвард Лукас

Укрінформ
У середу, 24 жовтня, у Львові стартує Львівський безпековий форум-2018, який відкриє відомий англійський аналітик Едвард Лукас. Основна тема заходу - "Економіка війни чи війна економік".

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі заступника Голови Верховної Ради Оксани Сироїд, яка є співголовою Львівського безпекового форуму.

"24-26 жовтня у Львові відбуватиметься Львівський безпековий форум-2018. Головна тема форуму - "Економіка війни і війна економік". У заході візьмуть участь авторитетні експерти та посадовці з понад 10 країн: США, Канади, Великої Британії, Бельгії, Молдови, Грузії, Литви, України, Швеції, Польщі, Німеччини, Чехії тощо", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, захід розпочнеться виступом відомого англійського аналітика, журналіста і публіциста, а тепер старшого наукового співробітника CEPA (Центр аналізу європейської політики - неурядова дослідницька організація, США) Едварда Лукаса.

"Едвард Лукас - один із найавторитетніших фахівців, які почали усвідомлювати наслідки для Європи російської економічної (точніше, сировинної) експансії ще багато років тому. Він не лише усвідомлював масштаби цієї проблеми, а й попереджав весь цивілізований світ про агресивні наміри Москви", - розповіла Сироїд.

Як повідомляється, у 2008 році Лукас написав книгу "Нова холодна війна. Як Кремль загрожує і Росії, і Заходу", в якій попередив Захід про підступність планів Кремля, зокрема в енергетичній сфері. "Це лише зараз у Європі і у США щоразу більше усвідомлюють підступність пастки, що її готує країнам Євросоюзу Кремль у вигляді газогонів проекту "Північний потік". Власне це буде темою однієї з панельних дискусій", - повідомляють організатори заходу.

Серед інших тем, які будуть обговорювати під час форуму: "Асиметричні війни" ("Критична інфраструктура як вразливість і сила", "Політика стосовно окупованих територій як механізм впливу на агресора"); "Будівництво міцної оборони" ("Оборона як сучасне поняття", "Ефективна модель армії для України"); "Майбутнє окупованих територій в Східній Європі - шлях свободи чи єдності?" ("Миротворча місія - рішення чи пастка?", "Стратегія реінтеграції чи деокупації?").

Читайте також: Росія демонструє все більш неприйнятну поведінку - заступник генсека НАТО

Серед топ-спікерів форуму - Река Смеркені, віце-президент впливової американської організації CEPA, заснованої теперішнім заступником держсекретаря США Вессом Мітчелом; Стівен Блокманс, старший науковий співробітник та голова відділу зовнішньої політики ЄС, Центр вивчення європейської політики (CEPS); Глен Грант, полковник британської армії у відставці та експерт українського Інституту майбутнього та багато інших.

При цьому Бен Годжес, генерал-лейтенант американської армії у відставці, який торік ще був командувачем Сухопутних військ США в Європі та брав участь у Львівському безпековому форумі-2017, цього року виступить не лише в ролі учасника, а й як почесний співголова форуму, повідомили організатори.

Львівський безпековий форум-2018 відбудеться в Інформаційно-культурному центрі ім. Андрея Шептицького Українського католицького університету у Львові. Акредитуватися на захід можна на його сайті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-