Росія демонструє все більш неприйнятну поведінку - заступник генсека НАТО

Росія демонструє все більш неприйнятну поведінку - заступник генсека НАТО

Укрінформ
Агресивна політика Російської Федерації є викликом, з яким мають справу союзники по Північноатлантичному альянсу, і поки що не існує жодних ознак, що Росія має бажання змінити таку свою поведінку.

Про це під час виступу перед слухачами військової школи у Парижі заявила заступник Генерального секретаря НАТО Роуз Гетемюллер.

"Один із викликів, з якими ми маємо справу, виходить від більш агресивної Росії. Те, що ми бачили протягом останніх років, - це дедалі більш небезпечна та неприйнятна схема поведінки: агресивні дії Росії проти України; нарощування військової присутності з півночі Європи до Близького Сходу; використання нею гібридних тактик, кібератак, дезінформації, втручання в демократичні вибори", - зауважила представник Північноатлантичного Альянсу.

Читайте також: Заступник Столтенберга вірить у повноцінне членство України в НАТО

Вона окремо наголосила, що такими діями Росія намагається підірвати міжнародний правопорядок. У цьому ж ряді – використання Росією нервово-паралітичного газу у Великій Британії, атака такого роду трапилася вперше на території НАТО.

"На жаль, немає жодних ознак з боку Росії щодо будь-якого бажання змінюватися. Тож НАТО буде зміцнювати своє ставлення до Росії за двома напрямками: потужна оборона та стримування, які поєднується з продовженням пошуку результативного діалогу", - додала Гетемюллер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-