Зміни до Бюджетного кодексу пройшли перше читання

Зміни до Бюджетного кодексу пройшли перше читання

Укрінформ
Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроект "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України", що врегульовує питання, пов'язані з підготовкою законопроекту про держбюджет-2019.

За ухвалення відповідного законопроекту №9084 проголосували 244 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Реалізація законопроекту сприятиме справедливому розподілу коштів від рентної плати за користування надрами корисних копалин загальнодержавного значення (крім рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату) між бюджетами різних рівнів, зокрема, дохідна частина бюджетів місцевого самоврядування за місцем, де проводиться видобуток корисних копалин, має зрости у 2019 році на 0,25 млрд гривень. Передбачено, що видатки на програму державних гарантій медичного обслуговування населення стануть захищеними видатками бюджету.

Читайте також: Депутати підтримали проект щодо запровадження бюджетного планування

Також реалізація даного документа вплине на зміцнення фінансового забезпечення регіонів, послабить залежність регіонів від дотацій, сприятиме виконанню регіональних інвестиційних програм, забезпечить можливість залучення в економіку регіону коштів іноземних інвесторів на пільгових умовах для реалізації різних регіональних виробничих і соціальних проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-