Депутати підтримали проект щодо запровадження бюджетного планування

Депутати підтримали проект щодо запровадження бюджетного планування

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження середньострокового бюджетного планування.

За ухвалення відповідного законопроекту №8043 у першому читанні проголосував 231 депутат при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Документом передбачається унормування процедур, пов'язаних із складанням Бюджетної декларації, її схваленням Кабінетом міністрів та прийняттям рішення щодо Бюджетної декларації Верховною Радою України. Законопроектом вносяться зміни до Регламенту Верховної Ради, яким передбачається встановити термін прийняття депутатами рішення щодо Бюджетної декларації (не пізніше 30 червня року, що передує плановому) як основного стратегічного документа бюджетної політики на середньостроковий період, яка схвалюватиметься урядом не пізніше 1 червня року, що передує плановому.

Читайте також: Рада ввела кримінальну відповідальність за незаконний перетин кордону

З метою підвищення відповідальності головних розпорядників бюджетних коштів за результати діяльності у відповідних сферах документ передбачає запровадження звітування про цілі та показники їх досягнення під час розгляду Бюджетної декларації у Верховній Раді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-