Співпрацю з Туреччиною мають підкріпити проекти у малому й середньому бізнесі - посол

Співпрацю з Туреччиною мають підкріпити проекти у малому й середньому бізнесі - посол

Укрінформ
Стратегічне партнерство України та Туреччині у практичній площині, окрім макроекономічного рівня, слід підкріплювати проектами в малому та середньому бізнесі. 

Про це в коментарі Укрінформу сказав Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

«Ми створили майданчик для безпосереднього спілкування бізнесу. Що теж важливо, що наш бізнес, він взаємодоповнюючий. Ми - не конкуренційні економіки, а взаємнодоповнюючі. І проведення таких заходів дозволяє на мікро та середньому рівні налагодити прямі контакти, які власне й наповнюють цей взаємний товарообіг. Тому що на макрорівні у нас дійсно зараз дуже позитивний тренд – два роки поспіль стале зростання товарообігу. Дуже важливо, щоб на мікро- та на середньому рівні бізнес відчув ті переваги напрацьованого, справжнього, якісно нового стратегічного партнерства», - сказав Сибіга.

За його словами, важливим є те, щоб турецький споживач ознайомився та відчув переваги українського бізнесу. «Хочу, щоб ті переваги, які дійсно має український бізнес, відчули і турецькі споживачі. Це вигідна формула співробітництва, дорога в обидві сторони. Це взаємовигідна формула співробітництва», - зауважив Сибіга.

Посол переконаний, що стратегічне партнерство має бути підкріплене проектами на практиці. «На сьогодні ми можемо чітко і впевнено говорити, що воно (стратегічне партнерство – Ред.) у нас характеризується важливою практичною компонентою та низкою саме практичних проектів, які вже перебувають на різних стадіях реалізації», - наголосив Сибіга.

Дипломат також висловив сподівання на завершення роботи над угодою про вільну торгівлю між двома країнами «в розумні терміни».

Читайте також: Кубів: Україна та Туреччина створили платформу для діалогу влади та бізнесу

«На це і є вища політична воля. Зараз технічно немає голів відповідних переговорних груп, у зв’язку з певними змінами. Але сподіваємося, що в розумні терміни робота буде завершена», - додав Сибіга.

Як відомо, 25-26 серпня відбувся візит віце-прем’єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі України до Туреччини, в ході якого Степан Кубів взяв участь в Українсько-турецькому бізнес-форумі, зустрівся з офіційними представниками турецького уряду та Ради зовнішньоекономічних зав’язків Турецької Республіки, Генеральним секретарем ОЧЕС, представниками українсько-турецької ділової ради. Сторони домовилися про створення унікальної платформи для діалогу із залученням представників влади та бізнесу обох країн, для покращення стану економічних відносин, збільшення товарообігу, подолання проблемних питань у сфері ведення бізнесу. 

Фото: uacrisis.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-