В НБУ повідомили, коли введуть 5 кроків для лібералізації валютного регулювання

В НБУ повідомили, коли введуть 5 кроків для лібералізації валютного регулювання

Укрінформ
П'ять кроків для лібералізації валютного регулювання буде запроваджено одразу після початку дії Закону "Про валюту та валютні операції" з 7 лютого 2019 року.

Про це повідомляється на сайті регулятора.

«Зокрема: По-перше, граничний строк здійснення розрахунків за експортно-імпортними контрактами буде розширено до 365 днів (зараз він становить 180 днів). По-друге, буде скасовано валютний нагляд для експортно-імпортних операцій на суму до 150 тис. грн. По-третє, індивідуальні валютні ліцензії буде скасовано. Натомість з’явиться система електронних лімітів. По-четверте, будуть скасовані санкції у вигляді припинення зовнішньоекономічної діяльності за порушення строків розрахунків. По-п’яте, буде дозволено online купівлю іноземної валюти фізичними особами. При цьому на такі операції розповсюджуватиметься аналогічний ліміт, як і на купівлю готівкової валюти (зараз – до 150 тис. грн на день в еквіваленті)», - йдеться в повідомленні НБУ.

Читайте також: Нацбанк оприлюднив проект структури майбутнього валютного регулювання

Заступник голови НБУ Олег Чурій під час презентації відповідних матеріалів банківській та експертній спільноті зауважив, що подальше послаблення правил проведення валютних операцій буде можливим лише за сприятливих макроекономічних умов.

«Чи будуть в нових нормативно-правових актах інші кроки з валютної лібералізації, окрім тих, що вже передбачені Законом "Про валюту і валютні операції", залежатиме від макроекономічних умов на момент завершення роботи над новим валютним регулюванням», - підкреслив заступник голови НБУ.

Як повідомлялось, Закон України "Про валюту та валютні операції" було схвалено Верховною Радою 21 червня 2018 року. Закон набрав чинності 7 липня 2018 року та вводиться в дію через сім місяців перехідного періоду з дня набрання ним чинності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-