Із проведенням енергоаудиту в Україні допоможе німецька компанія - Нефьодов

Із проведенням енергоаудиту в Україні допоможе німецька компанія - Нефьодов

Укрінформ
Німецька компанія GIZ впроваджує в Україні пілотний проект з енергоефективності, у рамках якого ряд українських підприємств зможуть безкоштовно отримати послуги з енергоаудиту. 

Про це на форумі з консультування підприємств щодо енергоефективності сказав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Сьогодні ми говоримо про новий інструмент для досягнення енергоефективності у приватному секторі та у промисловості, що запроваджується завдяки Держенергоефективності та GIZ. Я думаю, усі бачили величезні цехи радянської промисловості, вони слабко пов'язані з енергоефективністю. З одного боку, це погано, а з іншого боку - це нові величезні можливості. З комерційної точки зору, це можуть бути дуже цікаві проекти", - сказав Нефьодов.

Він пояснив, що пілотний проект з енергоефективності, що впроваджується за підтримки GIZ, стане прикладом для інших підприємств.

"Ми вдячні бізнесу за майже 100 заявок, які були отримані на участь у проекті. У результаті, я думаю, ми вийдемо на остаточний перелік підприємств, які отримають від GIZ безкоштовні послуги з енергоаудиту, формування конкретних проектів", - додав Нефьодов.

Крім того, таким підприємствам допоможуть із пошуком джерел фінансування для здійснення проектів.

Компанія Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує Україну за дорученням Федерального уряду Німеччини на шляху демократичних перетворень з 1993 року. Наразі понад 350 національних та іноземних фахівців представляють GIZ орієнтовно у 20 населених пунктах України. Крім того, понад 30 інтегрованих та реінтегрованих експертів працюють безпосередньо в українських органах управління, торгово-промислових палатах, університетах та неурядових організаціях. З 2009 року GIZ має бюро в Києві.

Читайте також: МЕРТ: Щорічні втрати України через низьку енергоефективність - $1,5 мільярда

GIZ діє в Україні за дорученням п`яти німецьких міністерств, Європейського Союзу (ЄС), а також урядів Великої Британії та Швейцарії. Наприклад, у рамках напряму «Ефективне державне врядування» компанія підтримала систему електронних публічних закупівель «ProZorro». Також  GIZ підтримує сталі методи будівництва та модернізації громадських будівель. Крім того, федеральна компанія допомагає українському уряду подолати наслідки кризової ситуації на сході країни. За дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (BMZ) GIZ підтримує, насамперед, громади, що прийняли внутрішньо переміщених осіб. Наприклад, ремонтує і модернізує дитячі садки, школи та лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-