МЕРТ: Щорічні втрати України через низьку енергоефективність - $1,5 мільярда

МЕРТ: Щорічні втрати України через низьку енергоефективність - $1,5 мільярда

Укрінформ
Втрати енергії в Україні через низьку енергоефективність становлять 100 мільйонів гривень на день або майже 1,5 мільярда доларів США на рік. 

Про це на форумі з консультування підприємств щодо енергоефективності сказав директор департаменту промислової політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Олександр Черних, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Є думка, що ми є країною з досить холодним кліматом, тому в нас витрати електроенергії більші, ніж у теплих країнах. Але чомусь у північних країнах, де клімат не є лагідним, енергоефективність підприємств значно вища. За оцінками енергетиків, втрати енергії через низьку енергоефективність становлять 100 млн грн на день. Це 1,5 млрд дол. США на рік. Це дорівнює одному траншу МВФ!" - наголосив Черних.

Читайте також: Кубів розповів про пріоритети у співпраці з Португалією

Як повідомляв Укрінформ, до кінця року має запрацюти Фонд енергоефективності, який стане інструментом для впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках. Паралельно працюватиме програма з енергоефективності IQ-енерджі від ЄБРР та урядова програма "теплих кредитів", яка, ймовірно, поширюватиметься також на бізнес. Крім того, очікується, що у 2019 році буде ухвалений закон про енергоефективність, який дозволить впроваджувати енергоефективні заходи на підприємствах, у сфері транспорту та постачання газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-