Життя після Brexit: Київ і Лондон можуть укласти нову торговельну угоду

Життя після Brexit: Київ і Лондон можуть укласти нову торговельну угоду

Укрінформ
Велика Британія готова до проведення переговорів з Україною щодо формування нової торговельної угоди, яка замінить Угоду про асоціацію з ЄС після виходу британців із членства Євросоюзу.

Про це заявила посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко на засіданні прес-клубу в рамках ХІІІ наради послів у МЗС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз уже є позитивний сигнал про те, що британці готові до переговорів, в них погоджуються на те, що короткої угоди, дуже скороченої вже не вийде, і тепер більше я бачу м’яч на нашій стороні — ми маємо формувати делегацію, виписувати директиви й наше бачення та починати офіційні переговори", - зазначила вона.

Галібаренко також розповіла, що Україна повідомила британцям, що при підготовці нової торговельної угоди проти того, щоб взяти Угоду про асоціацію з ЄС, її "порізати, повикидати якісь секторальні частини, енергетику й інтеграційну частину" та залишити з неї умовно 10 сторінок, які назвати новою угодою.

Читайте також: Лондон після Brexit не послабить санкції проти Москви – посол

"Є сектори, де ми можемо співпрацювати (з Британією — ред.) в економіці більше, де ми можемо, наприклад, вийти за межі якихось квот, які були в ЄС", - підкреслила дипломат.

Посол наголосила, що українська сторона прагне до повноцінних переговорів з британською та подивитися на нову торговельну угоду "амбітно, навіть у порівнянні з Угодою про асоціацію".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-