В Україні майже всі перевірки використання надр зафіксували порушення

В Україні майже всі перевірки використання надр зафіксували порушення

Укрінформ
Департамент державного геологічного контролю Держгеонадр протягом чотирьох місяців, з березня по червень 2018 року, провів 306 перевірок дотримання вимог законодавства про надрокористування й виявив порушення законодавства у 95,5% випадків.

Про це повідомляє Урядовий портал із посиланням на директора департаменту держгеоконтролю Вадима Гончаренка.

«З березня по червень 2018 року Департаментом державного геологічного контролю було проведено 306 перевірок з питань дотримання вимог законодавства про надрокористування за різними видами користування надрами, в тому числі 300 планові та 6 позапланових. Порушення вимог законодавства виявлені під час проведення 292 перевірок, що складає 95,5 відсотка від загальної кількості проведених контрольних заходів», - сказав Гончаренко.

Також стало відомо, якими були найбільш поширені порушення протягом березня-червня 2018 року. Серед них: недопущення до проведення перевірки; порушення особливих умов спеціального дозволу на надрокористування; відсутність документів на право користування земельною ділянкою для потреб, пов'язаних з користуванням надрами; порушення термінів проведення робіт.

Читайте також: Гройсман запитає в ЄС, який український ліс завозили на їхню територію

Під час проведення перевірок встановлено 8 фактів видобування корисних копалин після зупинення дії спеціального дозволу на користування надрами. Матеріали перевірок направлені до правоохоронних органів, ідеться в повідомленні.

За словами Гончаренка, за результатами перевірок, відповідно до статей 57 та 58 Кодексу України про адміністративні правопорушення складено 30 протоколів про адміністративні правопорушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 19 осіб, сума штрафних санкцій становила майже 100 тис. гривень.

Тільки з початку 2018 року було зупинено 30 випадків незаконного видобутку корисних копалин на сотні тисяч гривень, констатують у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-