Нафта дешевшає на тлі торговельного конфлікту між Китаєм і США

Нафта дешевшає на тлі торговельного конфлікту між Китаєм і США

Укрінформ
Ціни на нафту в п'ятницю знизилися на фоні загострення тарифного протистояння між Китаєм і США, а також завдяки відновленню поставок лівійської нафти.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,24% — до 74,27 долара за барель, ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI залишилася на тому ж рівні — 70,33 долара за барель.

Поточний тиждень виявився дуже неспокійним для ринку нафті. З рівня 3,5-річних максимумів ф'ючерсні контракт відкотилися до річного мінімуму на фоні нового витка тарифного протистояння між Китаєм і США, а також відновлення експорт лівійської нафти. 

Читайте також: Нафта дорожчає після зниження на 5-7% добою раніше

"Досить складна ситуація для ринку. Я думаю, що його підтримує відносно високий попит і зниження запасів, але якщо подивитися ширше, то видобуток сланцевої нафти в США зростає, і тому ситуація залежить від того, що робить ОПЕК", — наводить агентство Рейтер слова ризик-менеджера нафтового ринку компанії Mitsubishi Corp. Тоні Нунана (Tony Nunan).

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 74,28 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за 74,44 долара за барель, що на 1 цент нижче рівня закриття торгів ($74,45).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-