Нафта дорожчає після зниження на 5-7% добою раніше

Нафта дорожчає після зниження на 5-7% добою раніше

Укрінформ
Ціни на нафту в четвер зростають у рамках корекції після того, як добою раніше обвалилися на 5-7%.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля вересневої нафти Brent 12 липня зросла на $1,27 - до $74,67 (+1,72%). Барель серпневої нафти WTI подорожчав на $0,42 - до $70,80 (+0,60%).

В ході попередніх торгів вартість північноморської еталонної суміші опускалася до $73,50/бар., західно-техаської - до $70,48/бар. Таким чином, напередодні нафта марки Brent подешевшала на 4,80$/бар., WTI - на $3,33.  Це найшвидше добове падіння цін за два роки.

В середу ціна на нафту марки Brent обвалилася на 7%, уперше з 25 червня опустившись нижче 74 доларів. Вартість нафти марки WTI впала більш ніж на 5%.

"Невизначеність навколо санкцій проти Ірану і торгової війни США з Китаєм зробила великий вплив на ринок - говорить старший економіст Mizuho Research Джун Інуе. - Якщо наслідки торгових воєн відчують на собі країни, які розвиваються, і зростання їх економіки сповільниться, це природним чином понизить попит і зробить тиск на нафтові котирування".

Падіння котирувань також було пов'язано з очікуваннями нарощування видобутку в Лівії. Національна нафтова компанія Лівії (NOC) в середу повідомила, що поновлює видобуток і експорт нафти з терміналів на сході країни. До цього компанія оголошувала форс-мажор через блокування відвантаження сировини на чотирьох терміналах, що викликало побоювання ринку зі зниження постачань нафти з Лівії.

Між тим напередодні міністерство енергетики США повідомило, що товарні запаси нафти в США на минулому тижні обвалилися на 12,63 млн барелів. Падіння запасів стало рекордним з 2016 року. Резерви нафти на терміналі в Кушингу, де зберігаються фізичні об'єми, що торгуються на NYMEX, впали на 2,06 млн барелів. 

Читайте також: Борг підприємств перед Нафтогазом за тиждень зменшився на 0,6%

Видобуток в Штатах не змінився і залишився на рекордному рівні в 10,9 млн б/с, при цьому імпорт нафти скоротився на 1,62 млн б/с, до 7,43 млн б/с.

Скорочення запасів сирої нафти в США зокрема обумовлено припиненням постачань бітумінозної нафти з Канади.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 74,69 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 74,09 долара за барель, що на 69 центів вище за рівень закриття торгів ($73,40).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-