Нацкомісія має переглянути тарифи на електрику для атомників - комітет ВР

Нацкомісія має переглянути тарифи на електрику для атомників - комітет ВР

Укрінформ
Національна комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, яка нещодавно оновила свій склад, має повернутися до питання перегляду тарифів на відпуск електроенергії для атомних електростанцій.

Про це на засіданні Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки сказав т.в.о. голови комітету Олександр Домбровський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У структурі генерації атомна енергетика виробляє близько 55%, і це дуже багато. За останні роки українська атомна енергетика стала настільки потужною галуззю. За своєю фундаментальністю, технологічними рішеннями атомна енергетика може стати наріжним каменем розвитку української енергетики", - сказав Домбровський.

Читайте також: Бізнес закликав до 20 липня розблокувати транш МВФ для України

Він зазначив, що оскільки в Україні діє новий склад Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на порядок денний може повернутися питання тарифів атомної енергетики.

"Це питання пов`язане великим комплексом соціальних питань. Це питання заробітних плат, збереження фахівців на робочих місяцях. Ми говорили також про фінансове забезпечення експлуатації, безпеки АЕС. Про програму продовження термінів експлуатації. Це всі питання, які потребують обговорення, осмислення", - зазначив Домбровський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-