Нафта продовжує дорожчати на тлі загрози зниження світової пропозиції

Нафта продовжує дорожчати на тлі загрози зниження світової пропозиції

Укрінформ
За підсумками торгів 9 липня вартість нафти марки Brent на біржі ICE Futures у Лондоні зросла на $0,96 (1,24%) - до $78,07 за барель на тлі незапланованого скорочення поставок з Лівії та Венесуели і в очікуванні масштабного скорочення експорту з Ірану.

Про це повідомляє сайт Investing.com.

"Сьогодні чорне золото продовжує дорожчати, інвестори реагують на незаплановане скорочення поставок з Лівії та Венесуели і чекають масштабного скорочення експорту палива з Ірану", - йдеться в повідомленні.

В той же час зазначається, що ринок розраховує на подальше скорочення комерційних запасів нафти у США, оскільки, за оцінками аналітиків, опитаних Bloomberg, вони впали на 3,88 млн барелів.

Котирування вересневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшилося на $0,42 (0,54%) - до $78,49 за барель.

Нафта WTI з поставками у серпні на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) на той же час подорожчала на $0,38 (0,51%) - до $74,23 за барель.

Читайте також: Укргазвидобування розвиватиме нафтогазовий сектор Чернігівщини

На думку старшого дилера OM Financial на ринку деривативів Кевіна Моргана, нафта у найближчі місяць-два подешевшає на $5 за барель, оскільки поставки з Росії та Саудівської Аравії компенсують зниження видобутку в Лівії та Венесуелі.

На сьогоднішніх торгах у Шанхаї нафта з поставками у вересні подорожчала на 0,8% - до 501,8 юаня за барель. Напередодні ціна контракту підвищилася на 0,4%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-