Тендер на проведення міжнародного аудиту Укроборонпрому продовжили до 28 вересня

Тендер на проведення міжнародного аудиту Укроборонпрому продовжили до 28 вересня

Укрінформ
Подання тендерних заявок на проведення міжнародного аудиту Укроборонпрому продовжили до 28 вересня. 

Про це повідомила генеральний секретар Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони Олена Трегуб на брифінгу. 

"Прийом тендерних заявок на проведення міжнародного аудиту Укроборонпрому продовжили до 28 вересня. Дедлайн відтермінували через певні зміни у тендерній документації. Аудит планується зробити протягом 2 років. Якщо вдасться це зробити – це буде велика  реформа державного оборонного сектору", - сказала Трегуб.

За її словами, коли буде оптимізована і налагоджена уся система, Збройні сили  почнуть отримувати від підприємств, "які зараз знаходяться під парасолькою Укроборонпрому", більш якісний товар, дешевший і на більш конкурентних умовах. "Ми це робимо для оборонного потенціалу нашої країни, щоб наша національна безпека була на високому рівні".

Аудит планують провести за трьома напрямками – стратегічний, правовий та фінансовий. Нововведення у тендерній документації передбачають проведення оцінки корпоративного управління Укроборонпрому згідно зі стандартами Організації економічного співробітництва і розвитку в Європі, сказала вона.

Читайте також: Суд оштрафував на 300 тисяч Житомирський бронетанковий

У свою чергу голова наглядової ради ДК «Укроборонпром» Михайло Згуровський зауважив, що проведення міжнародного аудиту – це дуже важливий етап реформування оборонної системи, тому що як Україна в цілому, так і Укроборонпром, як велика система, перебувають в стані великої недовіри через те, що в країні мають місце прояви корупції. Міжнародний аудит необхідно провести, щоб прийти до чіткого розуміння, який насправді рівень корупції є в концерні і в окремих підприємствах», – зазначив Згуровський.

«Зараз ми намагаємось залучити найкращі аудиторські компанії, щоб вони подавались на тендер і брали участь. Ми розуміємо, що будуть певні проблеми. Перше – це той факт, що Укроборонпром – це військове підприємство і багато інформації є засекреченою і потрібно  зрозуміти, яким чином аудитори зможуть надати дійсно повноцінні звіти незважаючи на те, що багато інформації є засекреченою. Друге – хто матиме доступ до цих звітів, які будуть надані наприкінці аудиту», – зазначив член Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони Драго Кос.

Фото: сайт uacrisis.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-