"Тедіс Україна" остаточно оштрафували на 431 мільйон - рішення Верховного суду

Укрінформ
Верховний Суд за участі Генпрокуратури постановив остаточне рішення у справі про зловживання ТОВ "Тедіс Україна" монопольним становищем на ринку дистрибуції сигарет та накладення штрафу на суму 431 млн грн.

Про це повідомляє відділ зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Як повідомлялося раніше, Антимонопольний комітет України рішенням від 16.12.2016 "Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення штрафу" визнав, що ТОВ "Тедіс Україна" займало монопольне становище на загальнодержавному ринку дистрибуції сигарет та вчинило порушення, передбачені ст. 13 Закону України "Про захист економічної конкуренції України", а саме встановлювало такі ціни, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку та інше. На товариство накладено штраф у розмірі 431 млн грн, який підлягає сплаті до державного бюджету.

ТОВ "Тедіс Україна" оскаржило вказане рішення в судовому порядку. Рішенням господарського суду м. Києва, залишеним без змін Київським апеляційним господарським судом, за участі Генеральної прокуратури України в задоволенні позову товариства відмовлено, рішення Антимонопольного комітету України залишено без змін.

Читайте також: Верховний суд визнав законним рішення АМКУ оштрафувати "Бориспіль"

Не полишаючи спроб уникнути відповідальності за порушення антимонопольного законодавства, товариством оскаржено рішення судів про відмову в задоволенні позову до Верховного Суду.

Завдяки активній участі Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України, Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду 19.06.2018 залишив без змін рішення судів попередніх інстанцій та Антимонопольного комітету України в частині порушень ТОВ "Тедіс Україна" антимонопольного законодавства і накладення 431 млн грн штрафу, який підлягає сплаті до державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-