Верховний суд визнав законним рішення АМКУ оштрафувати

Верховний суд визнав законним рішення АМКУ оштрафувати "Бориспіль"

Укрінформ
Верховний суд підтвердив законність рішення Антимонопольного комітету оштрафувати Міжнародний аеропорт "Бориспіль" на 13 млн гривень за зловживання монопольним становищем.

Про це повідомляється на сайті Антимонопольного комітету.

"Верховний Суд остаточно підтвердив неправомірність дій ДП «МА «Бориспіль», встановлених рішенням Комітету від 24.01.2017 № 13-р як порушення законодавства про захист економічної конкуренції", - зазначили в АМКУ.

Як зазначається, водночас Верховний суд визнав недійсним рішення комітету щодо зобов'язання аеропорту "Бориспіль" розмежувати рахунки на діяльність з управління інфраструктурою і регуляторну діяльність з одного боку і рахунки на надання послуг з наземного обслуговування з іншого. Але в іншій частині позову аеропорту "Бориспіль" про визнання недійсним рішення АМКУ було відмовлено.

Читайте також: "Бориспіль" опинився у хвості рейтингу аеропортів за версією Bloomberg

Раніше АМКУ наклав на ДП "МА "Бориспіль" штраф у розмірі 12,78 млн гривень, вважаючи, що підприємство зловживало монопольним (домінуючим) становищем, яке полягало в необгрунтованій відмові в узгодженні заявок на отримання сертифіката відповідності на здійснення аеропортової діяльності та зволіканні при узгодженні внутрішньої документації компанії "Інтеравіа", а також у встановленні плати за користування інфраструктурою аеропорту на необрунтованому рівні.

Аеропорту також було пред'явлено обвинувачення у встановленні плати за користування інфраструктурою на необгрунтованому рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-