Форум альтернативної енергетики розпочався в Миколаєві

Форум альтернативної енергетики розпочався в Миколаєві

Укрінформ
Виставка-форум енергоефективного обладнання та альтернативної енергетики «PRO ефективність 2.0» відкрилася у Миколаєві на головній площі міста – Соборній.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ця виставка нам дуже потрібна. Адже Миколаївщина наполегливо рухається шляхом енергоефективності, і ми вже маємо конкретні досягнення. Зокрема, область щороку скорочує споживання природного газу на 10 відсотків. Для цього використовується цілий спектр технічних заходів», - сказав заступник голови Миколаївської ОДА Валентин Гайдаржи.

На виставці можна ознайомитися з великою кількістю «живих» експонатів - від ізоляційних матеріалів та діодних ламп до сучасних опалювальних котлів, сонячних колекторів, іноваційних засобів освітлення, кондиціонерів та вітрогенераторів.

Читайте також: Енергоефективні заходи підприємств в Україні підтримуватимуть фінансово

Примітно, що представлені тут новітні розробки в сфері енергоефективності стануть у пригоді як громадянам для власних будинків і квартир, так і для підприємств, готелів, пансіонатів та ОСББ, для яких питання енергозбереження є особливо актуальним.

За словами першого заступника голови Держенергоефективності Олексія Корчміта, Миколаївщина посідає лідируючі позиції в Україні щодо співфінансування так званих «теплих кредитів». Крім того, регіон на 2 місці за кількістю енергосервісних договорів, що свідчить про залучення приватних інвестицій в енергоефективність бюджетної сфери.

У виставці беруть участь 36 підприємств, які виробляють енергоефективне обладнання, і банків, які надають «теплі кредити».

Форум працюватиме 8 та 9 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-