Енергоефективні заходи підприємств в Україні підтримуватимуть фінансово

Енергоефективні заходи підприємств в Україні підтримуватимуть фінансово

Укрінформ
Українські підприємства, що впроваджують енергоефективні заходи, отримуватимуть від держави фінансову підтримку. Держенергоефективності розробляє відповідний механізм.

Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності. 

"Агентство вже готує механізм державної фінансової підтримки для українських підприємств, що будуть проводити енергоефективні заходи. Безпосередню підтримку при розробці цього механізму надає Проект UNIDO", - йдеться у повідомленні з посиланням на голову Держенергоефективності Сергія Савчука.

Зазначається, що агентство та Проект UNIDO об’єднує важлива мета – підвищення енергоефективності промисловості. Сьогодні цей сектор є дійсно одним із найбільш енергоємних в економіці країни, адже саме на промисловість припадає майже 33% кінцевого енергоспоживання.

Першочерговим заходом на шляху до мети є широке впровадження систем енергоменеджменту відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 50001, який запроваджено в Україні за участю Держенергоефективності та підтримки проекту.

«Наразі необхідно розробити по-справжньому дієвий механізм заохочення підприємств до впровадження енергоменеджменту, що дозволить здійснювати ефективне управління енергоресурсами», - цитує прес-служба Держенергоефективності керівника Проекту UNIDO «Впровадження стандарту систем енергоменеджменту в промисловості України» Марко Маттеіні.

Як наголошують у Держенергоефективності, завдяки енергоменеджменту підприємства зможуть проаналізувати енергоспоживання та оптимізувати витрати на енергоносії. У результаті компанії отримають економію не лише енергетичних, а й фінансових та інших ресурсів, які задіяні у виробництві.

"Це стане поштовхом до модернізації промислових підприємств, що дасть можливість суттєво підвищити конкурентоспроможність всієї економіки", - йдеться в поідомленні.

Читайте також: Україна зміцнює партнерство з Данією у "чистій" енергетиці

Наразі агентство та Проект UNIDO дійшли згоди щодо розробки дорожньої карти спільних дій у напрямку впровадження для енергоємних підприємств механізмів стимулювання та підтримки щодо реалізації енергоефективних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-