ЄС надасть Україні мільярд євро, якщо ухвалять закон про Антикорупційний суд

ЄС надасть Україні мільярд євро, якщо ухвалять закон про Антикорупційний суд

Укрінформ
Європарламент наступного тижня планує проголосувати резолюцію щодо виділення Україні 1 млрд євро макрофінансової допомоги, але за умови створення Антикорупційного суду.

Відповідне питання включено до порядку денного пленарного засідання законодавчого органу ЄС у вівторок, 12 червня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Ми маємо високий рівень очікувань щодо остаточного голосування про Вищий антикорупційний суд, що, як планується, має відбутися у четвер. Однак якщо цього не станеться, то, беручи до уваги довгу затримку в імплементації цієї антикорупційної структури, ми вирішили, що законодавчий текст про макрофінансову допомогу повинен бути виключений з порядку денного засідання Європарламенту наступного тижня у Страсбурзі", - заявили у найбільшій політичній групі Європейської народної партії.

Відповідну позицію підтримав, зокрема, й доповідач з цього питання у ЄП Ярослав Валеса.

Читайте також: Поправка про міжнародних експертів відповідає рекомендаціям Венеційської комісії - Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у четвер розгляне у другому читанні президентський законопроект "Про Вищий антикорупційний суд" та призначення кандидатури від парламенту до складу комісії зовнішнього контролю з незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України.

Раніше голова ВР Андрій Парубій прогнозував ухвалення парламентом закону у четвер.

4 червня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що піде у відставку, якщо парламент не ухвалить остаточного рішення про створення антикорупційного суду.

У першому читанні ВР ухвалила законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд" 1 березня. Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що законопроект порушує зобов'язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-