Нафта дешевшає на тлі рекордного видобутку сировини в США

Нафта дешевшає на тлі рекордного видобутку сировини в США

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в п'ятницю, відіграючи статистику про рекордний рівень видобутку сировини в США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,1% - до 77,48 долара за барель, липневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,24% - до 66,88 долара за барель.

Згідно з даними управління енергетичної інформації (EIA) міністерства енергетики США, середньодобовий видобуток нафти в країні у березні знову повернувся до рекордних значень і вперше в історії США досяг 10,474 мільйона барелів на добу, збільшившись на 2,1% в місячному вираженні і на 14,6% у річному.

Разом з цим інвестори реагують на дані щодо тижневої динаміки видобутку і запасів нафти в США. За тиждень, що завершився 25 травня, видобуток нафти в країні збільшився на 44 тисячі барелів на добу — до 10,769 мільйона барелів на добу. Запаси при цьому знизилися більше, ніж  очікували експерти, — на 3,6 мільйона барелів, або на 0,8%, до 434,5 мільйона барелів (при прогнозі зниження всього на 0,4 мільйона барелів).

Читайте також: "Металеві" мита США набули чинності

На котирування нафти продовжують чинити тиск і побоювання зростання видобутку нафти країнами ОПЕК+. Міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив минулого тижня, що поступове збільшення нафтовидобутку у рамках угоди ОПЕК+ може початися з третього кварталу поточного року, якщо буде прийнято таке рішення.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 77,48 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 77,69 долара за барель, що на 13 центів вище рівня закриття торгів ($77,56).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-