Підвищене експортне мито на брухт діятиме до вересня 2019 року

Підвищене експортне мито на брухт діятиме до вересня 2019 року

Укрінформ
Верховна Рада збільшила з 30 євро/т до 42 євро/т ставку вивізного мита на відходи та брухт чорних металів на 3 роки, до вересня 2019 року.

За ухвалення законопроекту №8226 в цілому проголосувало 248 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Спочатку законопроектом пропонувалося встановити на п'ять років підвищену ставку експортного мита на відходи та брухт чорних металів. Однак голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна внесла пропозицію замінити термін 5 років на 3: «Таким чином пільга діятиме десь до вересня 2019 року». Цю пропозицію підтримали депутати.

Читайте також: Рада планує скасувати два закони, що регулюють виробництво і реалізацію цукру

Як зазначається у пояснювальній записці, метою законопроекту є збереження дієвого механізму правового регулювання експорту металобрухту для зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку задля першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості та забезпечення умов відбудови об’єктів інфраструктури. Крім того, законопроект спрямований на стабілізацію ситуації в металургійній галузі та суміжних секторах, збереження існуючих та створення нових робочих місць, збільшення надходжень до державного бюджету за рахунок підвищення експортного мита на металобрухт, а також створення більшої доданої вартості на території держави шляхом глибокої переробки дефіцитної сировини, утвореної на її території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-