Рада планує скасувати два закони, що регулюють виробництво і реалізацію цукру

Рада планує скасувати два закони, що регулюють виробництво і реалізацію цукру

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про визнання такими, що втратили чинність, двох законів 1999 року щодо державного регулювання виробництва та реалізації цукру.

За це рішення проголосували 242 депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У законопроекті №4532 пропонується визнати такими, що втратили чинність, закони «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру» та «Про внесення змін до статті 5 Закону України «Про державне регулювання імпорту сільськогосподарської продукції».

Читайте також: Електронні аукціони малої приватизації слід запустити не пізніше червня — Кабмін

Як зазначається у пояснювальній записці, головною метою закону «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру» були захист і підтримка вітчизняного товаровиробника. Проте за період з дати прийняття (у 1999 році) він зазнав змін, доповнень та виключень і втратив свою комплексність.

Зокрема, економічними наслідками впливу закону стало гальмування вирощування цукрових буряків та роботи цукрових заводів, які не можуть реалізувати цукор, коли ринкова ціна стає нижчою за мінімальну, а також деформація ринку, викликана переробкою за давальницькою схемою, надмірна кількість операторів та посередників, що займаються торгівлею цукром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-