Електронні аукціони малої приватизації слід запустити не пізніше червня — Кабмін

Електронні аукціони малої приватизації слід запустити не пізніше червня — Кабмін

Укрінформ
Електронні аукціони малої приватизації мають бути запущені не пізніше початку червня.

Про це заявив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко за підсумками засідання робочої групи з питань приватизації та умов продажу об’єктів державної власності, яке пройшло під його головуванням, повідомляє Урядовий портал. 

"Уряд затвердив усі необхідні для впровадження нового закону про приватизацію акти, тепер справа за їх реалізацією. Наприклад, першочерговим завданням ФДМУ і Мінекономрозвитку є швидкий старт електронних аукціонів малої приватизації. Згідно з дорученням Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана аукціони мають бути запущені не пізніше початку червня", - сказав Саєнко.

За його словами, у більшості об'єктів великої приватизації є потенціал, але вони мають проблеми з боргами, перебувають у стадії санації чи банкрутства. "Продавати такі підприємства без попередньої підготовки та "очищення" означає віддати за безцінь тим, хто знищить підприємство заради швидкої наживи. Щоб запобігти такому розвитку подій, в цьому році вперше уряд передбачив у держбюджеті кошти на залучення кращих інвестиційних компаній, завданням яких буде підготовка та максимально вигідний продаж", - повідомив урядовець.

Читайте також: Міністерствам дали місяць на передачу підприємств для приватизації

Він нагадав, що сьогодні максимально підготовленим до продажу в 2018 році об’єктом є ПАТ "Центренерго". На засіданні робочої групи учасники заслухали представників радника - компанії Ernst and Young та дійшли згоди, що є ціла низка питань, які впливають на ефективний продаж та кінцеву ціну, але ФДМУ має забезпечити їх оперативне вирішення.

Саєнко також підкреслив, що приватизація не є швидкою реформою, і якби вона розпочалась раніше, сьогодні країна мала б приклади успіху. Крім того, вона вкрай важлива в контексті реформи державного управління - коли чиновник міністерства не управляє підприємствами, а формує якісну політику у сфері регулювання, за яку відповідає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-