Міністерствам дали місяць на передачу підприємств для приватизації

Міністерствам дали місяць на передачу підприємств для приватизації

Укрінформ
У разі визначення підприємства до приватизації, міністерства, в чию сферу управління входять указані об'єкти, мають 30 днів для їх передачі Фонду державного майна України. 

Про це повідомив в.о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

"Відтепер міністерства мають 30 днів на передачу підприємств, і якщо цього не відбудеться, то вони будуть передані рішенням уряду. Країні потрібна не банальна продажа, а прихід інвестицій, нових технологій, працюючі підприємства, робочі місця. І приватизація це зможе забезпечити", - зазначив Трубаров.

При цьому, очільник ФДМУ повідомив, що мала приватизація, за планом, має запуститися вже в червні. 

"Це об’єкти вартістю активів до 250 мільйонів, які продаватимуться на електронних майданчиках", - уточнив він. 

Читайте також: Фонд держмайна здає в оренду землю на ЧАЕС під сонячну електростанцію

Велика приватизація наразі передбачає продаж 26 підприємств. При цьому, Трубаров підтвердив, що почнеться вона з продажу Центренерго.

"Велика приватизація - 26 підприємств, це перший пул підприємств, які покажуть бізнесу, насамперед закордонному, відкритість, прозорість і конкурентність у продажу державних активів. Центренерго буде першим великим підприємством, з якого почнеться велика приватизація. Після цього будуть енергокомпанії і ми розраховуємо на хороший результат", - зазначив він. 

За словами керівника Фонду держмайна, наразі стоїть питання відбору радника для проведення малої та великої приватизації.

"Поки відкрите питання чи ми будемо шукати радника по кожному об’єкту, чи можливо розділимо підприємства за секторальною ознакою", - зазначив він у цьому зв'язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-