Фермери Східної України вдруге отримають молодняк домашніх птахів від ООН

Фермери Східної України вдруге отримають молодняк домашніх птахів від ООН

Укрінформ
Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO) у межах програми надзвичайної допомоги на Сході України проведе розподіл курчат, каченят та індичат для майже 3 тисяч домогосподарств.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі FAO.

"FAO продовжує надавати гуманітарну допомогу у постраждалій внаслідок конфлікту Східній Україні, зосереджуючи увагу на агровиробниках, які живуть уздовж лінії розмежування. Цього разу 2750 домогосподарств отримають одноденних курчат, каченят та індичат. Ця допомога надається в рамках програми FAO з реагування у надзвичайних ситуаціях в Україні, бюджет якої становить 2,3 млн доларів США", - йдеться у повідомленні.

В організації зауважили, що кожен фермер отримає на вибір 30 курчат, 25 індичат або 25 каченят. Постачання молодняку тварин спрятиме збільшенню виробництва яєць всередині господарств та надасть можливість виходу на місцеві ринки. Крім того, усі бенефіціари отримують детальні посібники з вирощування молодих птахів як для власного споживання, так і для продажу. Напередодні фермери отримали по 10 кг комплексного корму, так званого «стартеру», для забезпечення повноцінного харчування маленьких пташенят. 

Роздача птахів відбувається у 32 селах Донецької області та 19 селах Луганської області у період з 10 по 31 травня.

«Це вже друга хвиля розподілу птахів у рамках поточного проекту з надання допомоги у надзвичайних ситуаціях. Наш досвід минулого року показує, що непрацевлаштована освічена молодь у сільській місцевості може легко отримати дохід від продажу вирощеної птиці. Жінки та студенти також можуть займатися невеличким бізнесом одночасно з повсякденною діяльністю», - говорить Андре Арріаза, програмний менеджер FAO.

Він також зауважив, що птахівництво не вимагає високого рівня технічного забезпечення. А хвороби у домашньої птиці можна легко уникнути, дотримуючись належної гігієни та базових правил догляду.

Читайте також: Аслунд привітав економічне зростання України

За період 2016-2018 років FAO підтримала близько 35 тис. домогосподарств, розташованих у 8-км зоні від лінії розмежування, різними видами сільськогосподарських ресурсів, такими як насіння овочів, системи крапельного зрошення, корм для тварин тощо. Найближчим часом FAO реалізує роздачі молодих кроликів. 

Програма надзвичайної допомоги FAO на Сході України фінансується урядами Канади та Франції, а також власними ресурсами FAO, загальною метою якої є підвищення рівня продовольчої безпеки для більш як 45 тис. господарств, що проживають на Сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-