Нафта дешевшає на тлі зростання кількості активних бурових установок у США

Нафта дешевшає на тлі зростання кількості активних бурових установок у США

Укрінформ
Ціни на нафту в понеділок вранці, 23 квітня 2018 року, знизилися на тлі зростання кількості активних бурових установок США, що свідчить про подальше збільшення нафтовидобутку в країні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

«Американські бурильники за тиждень ввели в експлуатацію п'ять нафтових бурових установок станом на 20 квітня, довівши їх загальну кількість до 820, що є найвищим показником з березня 2015 року. Зростання кількості бурових установок вказує на подальше збільшення видобутку нафти в США, яка вже підскочила на чверть з середини 2016 року до рекордних 10,54 млн барелів на добу», - йдеться в повідомленні.

Ф'ючерс на нафту WTI з поставкою в червні скинув 0,18% - до $68,28 за барель, а ф'ючерс на нафту марки Brent, що торгується на лондонській біржі, знизився на 0,08% - до $74 за барель.

Тим часом, ф'ючерс на Shanghai Crude Oil WTI скинув 0,18% - до 439,10 юанів ($69,75) за барель.

Незважаючи на падіння цін на сиру нафту, світові ринки як і раніше підтримуються здоровим попитом і обмеженням поставок з боку Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК).

ОПЕК, Росія і кілька інших виробників нафти обмежують обсяги виробництва з січня 2017 року, намагаючись знизити надлишкову пропозицію і підтримати ціни. Результати наближаються до первісної мети пакту - скорочення запасів нафти в промислово розвинених країнах до їхнього п'ятирічного середнього значення. Пакт було продовжено до кінця 2018 року, і ОПЕК проведе нараду в червні для коригування політики. Саудівська Аравія відзначила, що вона не бажає припинення дії пакту. За минулий рік Королівство взяло на себе провідну роль в рамках зусиль ОПЕК.

Читайте також: "Нафтогаз" підвищив ціну газу

Ціни на нафту також підтримуються можливістю відновлення санкцій щодо Ірану з боку США. Рішення буде прийнято до 12 травня. Це може ще сильніше скоротити поставки нафти, оскільки Іран є третім за величиною виробником ОПЕК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-