Японія передасть Україні понад 100 потужних генераторів

Японія передасть Україні понад 100 потужних генераторів

Укрінформ
Агентство міжнародного співробітництва Японії (JICA) надасть Україні понад 100 генераторів загальною потужністю понад 130 МВт.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Зазначається, що під час візиту міністра енергетики Германа Галущенка до Японії відбулася зустріч із керівництвом JICA. Зокрема, Галущенко поінформував японську сторону про стан української енергосистеми після останніх російських масованих атак, а також ознайомив із потребами енергосектору.

"За підсумками зустрічі домовлено про постачання до України більше 100 великих генераторів загальною потужністю понад 130 МВт", - повідомляє Міненерго.

Зазначається, що Японія вже передала ряд обладнання для підтримки українських енергетиків: автотрансформатори, газові турбіни, захисні споруди, генератори, великі трансформаторні підстанції та енергетичне обладнання для відновлення зруйнованих об'єктів електроенергетики тощо. Крім того, Японія надавала обладнання для ліквідації наслідків повені, спричиненої підривом греблі Каховської ГЕС.

Читайте також: Японія приєдналася до коаліції з повернення українських дітей

Як повідомлялося, Японія є третім найбільшим донором фінансової допомоги Україні. У 2023 році до державного бюджету України було спрямовано 3,7 млрд доларів США пільгового фінансування та грантів.

У лютому був підписаний тристоронній меморандум між ОГТСУ, Sumitomo Corporation і Kawasaki Heavy Industries, який передбачає модернізацію газових компресорних станцій. Крім того, був підписаний двосторонній меморандум про взаєморозуміння з Sumitomo Corporation передбачає співпрацю у впровадженні мобільних газових турбін.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-