З початку року на великих держпідприємствах зупинили розтрати на 120 мільйонів

З початку року на великих держпідприємствах зупинили розтрати на 120 мільйонів

Укрінформ
Протягом січня – березня 2018 року під час проведення державного фінансового аудиту окремих господарських операцій на найбільших суб’єктах господарювання державного сектору економіки державні аудитори попередили розтрати на понад 120 млн грн.

Про це повідомляє Державна аудиторська служба України.

"Протягом січня – березня 2018 року під час проведення державного фінансового аудиту окремих господарських операцій на найбільших суб’єктах господарювання державного сектору економіки державні аудитори попередили про порушення законодавства та неефективні витрати на стадії прийняття управлінських рішень на суму майже 71 млн грн. Окрім того, вони виявили випадки раніше прийнятих рішень, виконання яких призвело до втрат та неефективного використання державних коштів на суму понад 50 млн грн", - йдеться в пвоідомленні.

Серед виявлених порушень найбільш поширеними були: прийняття неефективних управлінських рішень, що спричинили недоотримання підконтрольними об’єктами фінансових ресурсів та зайве їх витрачання, зокрема, через оплату завищених обсягів виконаних будівельних робіт та наданих послуг; неналежне виконання господарських зобов’язань за укладеними договорами; порушення вимог законодавства у сфері закупівель.

За рекомендаціями та застереженнями державних аудиторів об’єкти контролю не допустили порушень законодавства, незаконного та неефективного витрачання державних ресурсів загалом на 29 млн грн. Також протягом січня – березня 2018 року за результатами розгляду рекомендацій державних аудиторів відмінено конкурсні торги на загальну суму понад 37 млн грн.

Читайте також: Більшість боргів за рішеннями ЄСПЛ назбиралися за часів Януковича – Мін'юст

Держаудитслужба здійснює державний фінансовий аудит окремих господарських операцій на 41 об’єкті державної власності (з яких 21 відокремлений структурний підрозділ), що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-