ПДВ, земля та біржі: Гройсман обговорив з депутатами економічні пріоритети

ПДВ, земля та біржі: Гройсман обговорив з депутатами економічні пріоритети

Фото
Укрінформ
Зростання економіки, зміна моделі виробництва з сировинного на формування доданої вартості, демонополізація ринків і прозорі регуляції – ключові завдання, які поставлені перед урядом.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з народними депутатами, що ініціювали зустріч з метою обговорення нагальних питань життя країни, повідомляє Урядовий портал.

"Переконаний в тому, що питання економіки – це пріоритет... Завдання політиків, громадськості, уряду – зробити так, щоб ситуація була кращою, стабільності було більше, а безпека – в постійному пріоритеті", – сказав Гройсман.

За його словами, це непросто, передусім в умовах постійної гібридної агресії з боку Росії, але уряд спільно з парламентаріями та експертним середовищем вже напрацювали пакети законопроектів – економічних та євроінтеграційних, які стануть базовими документами зростання і розвитку.

Учасники зустрічі звернули увагу на необхідність посилення процесів демонополізації ринків та посилення ролі Антимонопольного комітету як ключового органа захисту конкуренції. В цьому контексті дієвим інструментом визнано запровадження практики активної біржевої торгівлі на основах прозорості.

Окрему увагу сторони приділили питанню реформи енергоринку, необхідності формування зрозумілих принципів роботи енергомонополістів та регуляторів ринку, а також питанню реформи земельних відносин.

Читайте також: Гройсман вважає помилковим запровадження е-декларацій для активістів

Як наголосив глава уряду, власником землі в Україні може бути лише фермер, який працює на землі, а не великі латифундистські холдинги чи іноземні підприємства. За таких умов, переконаний він, земля стане ефективним ресурсом для фермера і його ефективним інструментом розвитку. Гройсман також нагадав присутнім основні пункти програми підтримки фермерства – в сегменті тваринництва, кредитування, стимулювання створення кооперативів та забезпечення технікою.

"Ми хочемо, щоб Україна була сильною. Ми маємо створювати додану вартість всередині країни. Ми в багатьох позиціях (передусім, в агросфері) сьогодні номер один у світі. Можемо зробити Україну багатшою і над цим працюємо", - наголосив він.

Водночас Гройсман закликав політиків працювати в діалозі і спільно виробляти важливі для держави рішення.

Фото: Владислав Мусієнко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-