Закон про валюту

Закон про валюту "назрів і навіть перезрів" - заступник голови НБУ

Ексклюзив
Укрінформ
У Національному банку України сподіваються, що законопроект про валюту, внесений Президентом до парламенту на початку цього тижня для невідкладного розгляду, буде прийнятий в найближчий час.

Про це в коментарі Укрінформу сказав заступник голови НБУ Олег Чурій, який взяв участь в організованій Німецько-Українським форумом та німецьким Товариством міжнародного співробітництва (GIZ) конференції «Фінансові можливості в Україні - Quo Vadis?».

«Ми в результаті прийняття такого закону розраховуємо на збільшення зовнішньоекономічного обігу, в тому числі і з одним з наших основних торговельних партнерів, Німеччиною», - заявив Чурій.

За його словами, питання про прийняття такого законодавства «давно вже назріло і навіть перезріло», і весь бізнес закликає якомога швидше прийняти його.

Заступник голови НБУ пояснив, що попереднє валютне законодавство було прийнято рівно 25 років тому, в лютому 1993 року. Воно було «більш репресивне, покликане запобігти відтіку валюти за кордон». Зараз же підхід кардинально інший – створити умови для залучення інвестицій, підкреслив Чурій.

«У цьому законі маса корисних речей, які зроблять життя бізнесу простішим», - зазначив заступник глави Національного банку.

Читайте також: Грошових переказів в Україну надійшло значно більше - нова методика НБУ

За його словами, цей документ дозволить вирішити багато проблем іноземних інвесторів. НБУ брав безпосередню участь у його підготовці і буде брати активну участь в обговореннях у парламенті, щоб показати депутатам переваги цього закону. За словами чиновника, документ активно обговорювався з представниками бізнесу, банківськими асоціаціями, експертним співтовариством, а також міжнародними організаціями, які його підтримали.

Як розповів Чурій, в ході спілкування з представниками ряду банків у Берліні в рамках Українського тижня, що проходить у німецькій столиці, він почув від іноземних інвесторів як позитивні, так і негативні відгуки. «З негативними будемо працювати, вони стосуються не тільки Центробанку, а й інших органів державної влади», - говорить він, додаючи, що залучення іноземних інвесторів є пріоритетом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-