Рада

Рада "провалила" середньострокове бюджетне планування

Укрінформ
Верховна Рада не ухвалила законопроект №8099 про внесення змін до розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України (щодо середньострокового бюджетного планування).

За відповідне рішення проголосувало 209 народних депутатів за мінімально необхідної кількості у 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прийняття цього законопроекту (№8099 — ред.) є необхідним кроком для забезпечення безперервності процесу переходу до середньострокового бюджетування та продовження реалізації бюджетної реформи розпочатої в 2017 році», - сказав міністр фінансів Данилюк.

Законопроектом пропонується доповнити розділ VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України новим пунктом, який передбачає, що Міністерство фінансів України розробляє та до 15 травня 2018 року (відповідно до чинної редакції - до 20 березня) подає на розгляд Кабінету міністрів України проект Основних напрямів бюджетної політики на 2019-2021 роки, який розглядається та схвалюється Кабінетом міністрів України не пізніше 1 червня 2018 року (відповідно до чинної редакції - не пізніше 1 квітня). Проект Основних напрямів бюджетної політики подаватиметься урядом до Верховної Ради у п'ятиденний строк після схвалення.

Читайте також: Через відсутність сканерів на митницях бюджет втрачає мільярди - Данилюк

Законопроект розроблено з метою створення правового підгрунтя для розробки у 2018 році Основних напрямів бюджетної політики на середньостроковий період та забезпечення безперервності процесу переходу до середньострокового бюджетного планування в рамках реалізації Стратегії реформування системи управління державними фінансами на 2017-2020 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-