Через відсутність сканерів на митницях бюджет втрачає мільярди - Данилюк

Через відсутність сканерів на митницях бюджет втрачає мільярди - Данилюк

Укрінформ
До бюджету не надходять мільярди гривень через те, що на регіональних митницях відсутні спеціальні сканери для перевірки вантажів.

Про це в інтерв'ю BBC News Україна сказав міністр фінансів Олександр Данилюк.

«Різні митниці розмитнюють різні типи товарів. І їх не можна порівняти. Мають бути єдині процедури, щоб ми могли порівнювати. Далі, має діяти "єдине вікно" не лише на митницях, але й у прикордонній службі та ще кількох контролюючих органах. Вони беруть участь у перевірках вантажів. "Єдине вікно" спонукатиме їх усіх взаємодіяти. Крім того, ми маємо поставити сканери, які допоможуть визначати, наскільки те, що всередині фур, відповідає тому, що задекларовано», - сказав Данилюк.

Читайте також: Данилюк: Можемо ініціювати нову програму з МВФ, але, можливо, не робитимемо цього

Він зазначив, що Державна фіскальна служба кілька разів оголошувала тендери на закупівлю сканерів. Тендери "збиваються" іншими компаніями.

«Є кілька варіантів: або хочуть просунути свої сканери, або загалом загальмувати процес встановлення такого обладнання на державному кордоні. Немає значення, що є причиною. Сканери мають бути встановлені. Будемо розбиратися, хто це робить. Ми втрачаємо мільярди», - зауважив Данилюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-