Запоріжгаз вимагає від підприємств скоротити споживання газу на 10%

Запоріжгаз вимагає від підприємств скоротити споживання газу на 10%

Укрінформ
ПАТ «Запоріжгаз» вимагає від підприємств Запорізької області скоротити споживання природного газу на 10%.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі ПАО «Запоріжгаз» - газорозподільної компанії Запорізької області.

"Відповідну вимогу - про скорочення обсягів споживання природного газу на 10%  спрямовано сьогодні великим промисловим підприємствам, середнім підприємствам та на об'єкти сфери теплокомуненерго Запорізької області", - повідомили у прес-службі.

За даними ПАТ «Запоріжгаз», скоротити споживання природного газу підприємства повинні з сьогоднішнього дня по 7 березня.

Як повідомляв Укрінформ, Міненерго ввело до 5-6 березня режим економії газу. Глава Міненерго Ігор Насалик закликав тимчасово скасувати навчання у шкільних, дошкільних та вищих учбових закладах заради економії газу.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв запропонував українцям, які мають котли, на один градус зменшити температуру вдень і на два - вночі, а підприємствам впродовж двох вихідних днів не обігрівати приміщення.

Читайте також: Економія газу: на Волині скасують робочий день в суботу, а решту - скоротять

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив керівництву НАК "Нафтогаз України" якнайшвидше врегулювати ситуацію по газу.

Російське ВАТ "Газпром" відмовилося поставляти газ в Україну у березні. У НАК повідомили, що "Газпром" виставив рахунок у межах контракту, зміненого Стокгольмським судом, а "Нафтогаз" сплатив цей рахунок. У НАК розцінили відмову "Газпрому" від постачань проплаченого газу як порушення договору і невиконання рішення арбітражу та заявили, що планують вимагати від "Газпрому" компенсації завданих збитків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-