Економія газу: на Волині скасують робочий день в суботу, а решту - скоротять

Економія газу: на Волині скасують робочий день в суботу, а решту - скоротять

Укрінформ
На Волині заради економії газу рекомендують відмінити робочий день в суботу, 3 березня, та скоротити робочі дні наступного тижня до 16.00.

Про це йдеться у зверненні Антикризового енергетичного штабу в області, яке оприлюднене на сайті Волинської ОДА.

"Головам райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад, головам об'єднаних територіальних громад та іншим установам, організаціям рекомендувати перенести робочий день із 3 березня 2018 року на іншу дату. Робочі дні з 5 по 7 березня 2018 року організувати в скороченому режимі з 9 до 16 год.", - йдеться у зверненні.

Рекомендується також з 2 по 7 березня призупинити навчання у закладах вищої, професійної (професійно-технічної) та середньої освіти, а з 3-го - роботу закладів дошкільної освіти, котельні яких працюють з використанням природного газу або опалюються централізовано від теплокомуненерго.

При цьому роботу закладів охорони здоров'я необхідно забезпечити в штатному режимі.

Читайте також: Газові канікули: у Львові тепло прикрутять, але школи і садки не закриватимуть

Як повідомляв Укрінформ, Міненерго ввело до 5-6 березня режим економії газу. Глава Міненерго Ігор Насалик закликав тимчасово скасувати навчання у шкільних, дошкільних та вищих учбових закладах заради економії газу.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв запропонував українцям, які мають котли, на один градус зменшити температуру вдень і на два - вночі, а підприємствам впродовж двох вихідних днів не обігрівати приміщення.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив керівництву НАК "Нафтогаз України" якнайшвидше врегулювати ситуацію по газу.

У лютому Нафтогаз передплатив обсяги газу у Газпрому, очікуючи на відновлення поставок у березні. Газпром повернув усю суму та відмовився постачати газ. Через похолодання в Україні виник незначний дефіцит газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-