Торік 69 разів правоохоронці звертались до Нацагентства з рошуку активів - звіт

Торік 69 разів правоохоронці звертались до Нацагентства з рошуку активів - звіт

Укрінформ
У 2017 році Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) розглянуло 69 звернень від правоохоронних органів.

Про це повідомив голова Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами Антон Янчук під час публічного звіту в Укрінформі.

«Що стосується статистичних даних, то в 2017 році ми розглянули 69 звернень від правоохоронних органів щодо розшуку активів. Що важливо, це різні правоохоронні органи», -  зазначив Янчук.

Він підкреслив, що зверталися органи прокуратури, Національна поліція, СБУ, ДФС та НАБУ.

«Наразі переважна більшість наших партнерів, наших правоохоронних органів зрозуміли, що функція розшуку Національного агентства їм виключно на користь, оскільки це свого роду безкоштовний сервіс для них, який максимально сприяє їхній роботі», - пояснив Янчук.

Читайте також: Нацагентство з розшуку активів хоче доступ до 300 державних баз даних

Чиї саме активи шукали правоохоронці та про які суми йшлося, Янчук не відповів, наголошуючи, що це зашкодить кримінальним провадженням.

«Логістична функція виглядає  так: слідчий робить нам запит, ми проводимо розшук, надаємо йому інформацію, далі слідчий звертається до суду з метою накладення арешту на це майно. Далі агентство не включається в цю діяльність,  це питання суто діяльності слідчого. Тому розголошення будь-яких наших дій з розшуку несе величезний ризик і шкоду кримінальному провадженню», - зазначив Янчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-