Податкова реформа в США вдарить по ринку іноземних інвестицій – ООН

Податкова реформа в США вдарить по ринку іноземних інвестицій – ООН

Укрінформ
В ООН стурбовані змінами в американській податковій системі, здатними призвести до серйозних збурень у сфері прямих іноземних інвестицій.

Про це йдеться в опублікованій доповіді Конференції ООН з торгівлі і розвитку (UNCTAD), передає Центр новин ООН.

"Новий закон США про скорочення податків серйозно вплине на ситуацію з прямими іноземними інвестиціями (ПІІ) у всьому світі. Він безпосередньо зачепить інвестиційну активність багатонаціональних корпорацій та їхніх іноземних філій, на які припадає майже 50% світового обсягу ПІІ", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Штатам знову загрожує "шатдаун" - Reuters

Йдеться про новий закон про податкову реформу, який був затверджений адміністрацією президента Трампа в грудні. У зв'язку з цим директор Відділу інвестицій UNCTAD Джеймс Жан заявив: "Нинішня реформа може привести до того, що транснаціональні корпорації повернуть в США майже $2 трлн, і це обернеться різким скороченням глобальних обсягів ПІІ".

Проблема полягає в тому, що майже половина світового інвестиційного фонду знаходиться або в США, або належить американським транснаціональним корпораціям. Заходи, передбачені податковою реформою, сприяють поверненню в США коштів, інвестованих за кордоном.

Читайте також: Фондовий ринок США обвалився

При цьому ліквідні активи, які можуть бути повернуті в США, зосереджені нині в невеликому числі найбільших компаній. Зокрема, п'ять американських компаній Apple, Microsoft, Cisco, Alphabet і Oracle - мають за кордоном понад $530 млрд, що складає чверть всього обсягу ліквідних активів, які можуть бути повернені у Сполучені Штати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-