Штатам знову загрожує

Штатам знову загрожує "шатдаун" - Reuters

Укрінформ
Через відсутність прогресу в переговорах між республіканцями й демократами щодо імміграційної політики Сполучених Штатів, 8 лютого федеральний уряд ризикує знову залишитися без бюджетного фінансування.

Про це повідомляє Reuters.

"Цього тижня американський Конгрес так і не досяг помітного прогресу на шляху до угоди про статус 700 тис. так званих іммігрантів-мрійників (англ. - "dreamers", яких ввезли на територію США у неповнолітньому віці – ред.)", - йдеться в повідомленні. 

Це може означати можливість виникнення чергового "шатдауну" федерального уряду вже наступного тижня. Зокрема, 8 лютого добігає кінця рішення Конгресу про тимчасове продовження фінансування уряду, прийняте після трьох днів "шатдауну" в січні. Тоді демократи зрештою погодились розблокувати роботу після обіцянок республіканців обговорити їхні вимоги щодо імміграційної реформи в США.

Президент Трамп минулого року сказав, що до 5 березня припинить програму, створену екс-президентом Бараком Обамою на захист "мрійників" від депортації, і він закликав Конгрес здійснити відповідні кроки до цієї дати. Досі ці кроки не були зроблені через намагання демократів запобігти припиненню цієї програми та небажання республіканців відійти від наполегливої політики президента Трампа.

Читайте також: Трамп офіційно затвердив закон, що припиняє "шатдаун"

У вівторок Палата представників США планує проголосувати законодавство щодо продовження федерального фінансування після 8 лютого. Проте у Сенаті республіканці знову матимуть складнощі через недостатню кількість голосів, необхідних для прийняття цього рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-