Приватний ОПК виконує майже половину оборонного держзамовлення

Приватний ОПК виконує майже половину оборонного держзамовлення

Укрінформ
Приватний сектор оборонно-промислового комплексу на сьогодні виконує близько половини державного оборонного замовлення.

Про це заявив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР) Валентин Бадрак на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"2017 рік дав нам сигнал, що усі моменти, пов’язані зі сферою переозброєння українського війська, мали тенденцію до покращення. Серед позитивних таких згадувань - суттєво змінилися погляди на роль і місце приватного сектору ОПК, і приватний сектор оборонного виробництва сьогодні виконує десь половину робіт в межах державного оборонного замовлення. Тобто, бере дуже потужну участь у переозброєнні", - сказав Бадрак.

Він також звернув увагу на те, що вдалося, "незважаючи на зовнішній і внутрішній опір", домогтися переходу України на нові засоби захищеного зв’язку.

Читайте також: Ракети, зв’язок та "Оплот": військовий експерт назвав пріоритети в переозброєнні

"Початок створення "москітного флоту" - також 2017 рік. Ще одне позитивне згадування - у нас ніколи не було у сфері переозброєння проектів, де було військово-технічне співробітництво в інтересах Збройних сил України. Сьогодні таких проектів фактично два: перший - це вже згаданий мною зв’язок, і другий - створення розвідувально-ударного комплексу "Сокіл" із залученням іноземних технологій", - зазначив експерт.

Водночас директор ЦДАКР вказав і на деякі негативні тенденції: "Як і раніше, у нас є проблеми з якістю виробництва озброєнь, з кількістю озброєння та їх постачання у ЗСУ. У нас залишається неподолані проблеми серійних виробництв, які обіцяні давно. Це і танк "Оплот", і "Дозор", і деякі типи безпілотних авіаційних комплексів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-