Ракети, зв’язок та

Ракети, зв’язок та "Оплот": військовий експерт назвав пріоритети в переозброєнні

Укрінформ
Пріоритетами в переозброєнні українського війська у 2018 році мають стати, окрім іншого, розвиток ракетного озброєння, налагодження виробництва боєприпасів, запуск серійного виробництва танків "Оплот", перехід на нові засоби захищеного зв’язку та створення єдиної автоматизованої системи управління військами.

Про це заявив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР) Валентин Бадрак під час прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перший пріоритет залишається, як і завжди - це створення асиметричних можливостей України, ракетне озброєння і створення ракетного щита України, який сприятиме тому, щоб Збройні Сили перетворилися справді на інструмент стримування. При цьому ракети - це та зброя, яку Україна може зробити самотужки, без зовнішніх партнерів, це дуже важливий момент", - сказав він.

Другий пріоритет, за словами експерта, - це створення єдиної автоматизованої системи управління військами та подальше переоснащення на нові засоби зв’язку. "Ми вважаємо, що в разі реалізації цього задуму, фактично, на 40% бойовий потенціал ЗСУ зросте", - зазначив він.

На переконання директора ЦДАКР, іншим пріоритетом має стати запуск серійного виробництва танка “Оплот”.

Читайте також: Експерти заявляють про важливість розвитку приватного оборонного бізнесу

"Четвертий пріоритет - налагодження виробництва боєприпасів, передусім великих калібрів, для артилерії та танків, ходових калібрів (від 12,7 мм до 30 мм). І дуже важливо в т.ч. не забути про керовані боєприпаси", - заявив Бадрак.

Він додав, що Україна входить у десятку країн світу, які виробляють та взяли на озброєння керовані боєприпаси.

"П’ятий пріоритет. Не вистачає нових озброєнь на фронті, в ЗСУ, і тому треба збільшити випуск, постачання тих озброєнь, які вже опанували. Це і протитанкові ракетні комплекси, і безпілотні авіаційні комплекси, які вже  є і закуповуються, це і модернізовані вертольоти", - додав директор ЦДАКР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-