Експерти заявляють про важливість розвитку приватного оборонного бізнесу

Експерти заявляють про важливість розвитку приватного оборонного бізнесу

Укрінформ
Ліга оборонних підприємств подала до Мінекономіки пропозиції щодо законопроекту про створення та виробництва озброєння та військової техніки і законопроект про військово-технічне співробітництво, які мають сприяти розвитку приватного оборонного бізнесу.

Про це заявив під час "круглого столу" в Укрінформі на тему: "Переозброєння української армії. Проблеми та шляхи їх подолання" директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, виконавчий директор Ліги оборонних підприємств України Валентин Бадрак. 

"Ми співпрацюємо з Міністерством економічного розвитку, свої пропозиції подали щодо двох проектів законів, які на сьогодні є ключовими: це проект закону про створення та виробництва озброєння та військової техніки і проект закону про військово-технічне співробітництво", - заявив він.

Бадрак зазначив, що Ліга виступає, зокрема, за поступову зміну нормативно-правової бази та удосконалення підходів до формування цін, які на сьогодні "не стимулюють розвиток приватних оборонних підприємств".

"Маю на увазі в тому числі, ліквідацію тих методичних рекомендацій, які, на жаль, були підписані керівником військового відомства. Вони обмежують прибутки військових підприємств із закупівлі комплектуючих до 1% і по роботам - до 20%. Це неприпустима ситуація, яка нищить приватний оборонний бізнес", - додав він.

Зі свого боку, народний депутат, член Комітету ВР України з питань національної безпеки і оборони, керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук наголосив на важливості розвитку не лише державного сектору ОПК, а й приватних підприємств у цій сфері.

Він зазначив, що саме завдяки приватному сектору після  російської агресії у війська почали постачатися нові зразки ОВТ. "Ми переконалися в тому, що якраз саме цей сектор економіки дуже гнучко реагує на існуючі виклики, на потреби армії та інших збройних формувань країни. І не намагатися на повну силу використати його можливості було б злочином проти національної безпеки", - сказав Тимчук.

Фото: Ільєнко Юрій

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-