На РАЕС випробують комплекс з переробки твердих радіоактивних відходів - Енергоатом

На РАЕС випробують комплекс з переробки твердих радіоактивних відходів - Енергоатом

Укрінформ
Комплекс з переробки твердих радіоактивних відходів на Рівненській АЕС, будівництво якого розпочалося у 2005 році в рамках проекту міжнародної технічної допомоги TACIS та Єврокомісії, готовий до випробувань. 

Про це повідомляє НАЕК "Енергоатом"

"З 20 по 26 грудня за участю представників НАЕК «Енергоатом», Держатомрегулювання України та фахівців Рівненської АЕС заплановано провести перший етап комплексних випробувань на імітаторах РАВ, так звані «холодні» випробування. З 1 березня 2018 року планується приступити до другого етапу комплексних випробувань, які проводитимуться з реальними радіоактивними відходами. Успішне завершення цих «гарячих» випробувань дасть старт експлуатації першого комплексу з переробки РАВ (радіоактивних відходів, - ред.) на діючих АЕС України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ще один блок Хмельницької АЕС обладнають інноваційною системою діагностики

Впровадження комплексу дасть можливість зменшити обсяги радіоактивних відходів, які утворюються в процесі експлуатації і вже знаходяться в сховищах, а також кондиціювати відходи з метою підготовки до передачі на спеціалізовані підприємства для їх подальшого захоронення. Реалізація проекту сприятиме збереженню довкілля та підвищенню екологічності атомної електростанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-