Ще один блок Хмельницької АЕС обладнають інноваційною системою діагностики

Ще один блок Хмельницької АЕС обладнають інноваційною системою діагностики

Укрінформ
На енергоблоці №1 Хмельницької АЕС під час капітального планового ремонту встановлять комплексу систему діагностики нового покоління.

Про це йдеться у повідомленні ДП НАЕК "Енергоатом"

"Під час проведення капітального планово-попереджувального ремонту на обладнанні реакторної установки енергоблока №1 Хмельницької АЕС проводяться роботи з монтажу комплексної системи діагностики (КСД). Комплексна система діагностики складається з локальних систем: віброконтроль та діагностика головних циркуляційних насосів, діагностика залишкового ресурсу, внутрішньореакторна шумова діагностика, виявлення вільних та слабкозакріплених предметів, контроль просочування теплоносія першого контуру у складі двох автономних підсистем, підсистеми акустичного контролю та підсистеми контролю вологості, контролю переміщення трубопроводів 1-го контуру", - йдеться у повідомленні.

На енергоблоці №1 Хмельницької АЕС триває 43-а доба капітального планового ремонту. Супроводом монтажу займаються фахівці ПрАТ «Сєверодонецьке науково-виробниче об’єднання «Імпульс», яке є розробником, виробником та постачальником високонадійних систем контролю та управління (СКУ) для АЕС із реакторами типу ВВЕР. 

Читайте також: Рівненська АЕС може перейти на паливо Westinghouse - Енергоатом

Реконструкція і модернізація першого енергоблока проходить згідно із графіком впровадження «Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків АЕС», що дозволить підвищити рівень безпеки експлуатації, сприятиме можливості безперебійного контролю за технічним станом основного обладнання реакторної установки та допоможе своєчасно виявляти різні аномалії та дефекти в роботі устаткування. Аналогічна система (КСД) з 2009 року експлуатується на енергоблоці №2 ХАЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-