Нафта слабо дорожчає, нарощування видобутку в США стримує зростання

Нафта слабо дорожчає, нарощування видобутку в США стримує зростання

Укрінформ
Ціни на нафту зросли у вівторок на тлі закриття нафтопроводу Forties і скорочення видобутку в рамках пакту ОПЕК+, проте нарощування видобутку в США обмежило зростання.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,11% - до 63,48 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,21%, до 57,34 долара за барель. 

Світові запаси сировини поступово знижуються завдяки обмеженням і перебоям нафтовидобутку.

“Запаси сировини в країнах ОЕСР знизилися на 40 мільйонів барелів у жовтні до 2,92 мільярда барелів, тоді як запаси нафти у світі скоротилися на 61 мільйон барелів до 5,48 мільярда барелів. Таким чином, у четвертому кварталі 2017 року на ринку нафти спостерігатиметься дефіцит пропозиції  (1 мільйон барелів на  добу)", - сказали аналітики з Bernstein Energy.

“...Після прийнятого ОПЕК рішення продовжити термін дії пакту, ми чекаємо, що рівень запасів нафти в країнах ОЭСР досягне середнього показника за п'ять років (2,83 мільярда барелів) до третього кварталу 2018 року, а також досягне довгострокового середнього показника до кінця наступного року", -  додали аналітики.

Читайте також: Тепло в оселях гарантують місцеві ради - Нафтогаз уже уклав 12 договорів з боржниками

Проте спроби ОПЕК понизити пропозицію на ринку стимулює виробництво в США, обсяг якого злетів із середини 2016 року на 16 відсотків до 9,8 мільйона барелів на добу.

Видобуток однієї лише сланцевої нафти, без урахування виробництва на одному з найбільших родовищ у Мексиканській затоці, як очікується, зросте в січні на 94.000 барелів на добу, збільшившись 13-й місяць поспіль, повідомило Управління енергетичної інформації США (EIA) в понеділок. Загалом, виробництво сировини у США підніметься до рекордної позначки в 10,02 мільйона барелів на добу в 2018 році, згідно з прогнозом управління.

Станом на 09:30 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 63,48 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 63,44 долара за барель, що на 3 центи вище за рівень закриття торгів ($63,41).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-