Тепло в оселях гарантують місцеві ради - Нафтогаз уже уклав 12 договорів з боржниками

Тепло в оселях гарантують місцеві ради - Нафтогаз уже уклав 12 договорів з боржниками

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» уклала 12 договорів про реструктуризацію заборгованості за природний газ з регіональними теплопостачальними організаціями під гарантії місцевих органів влади. 

Про це інформує прес-служба Нафтогазу.

"Відповідно до Закону України від 03.11.16 №1730-VIII «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії», підприємства, які мають заборгованість за використаний газ, можуть її реструктуризувати за умови, що місцеві органи влади надають Нафтогазу гарантії виконання договорів", - йдеться у повідомленні.

На даний момент три міські ради України скористалися цією можливістю для запобігання відключенню газу місцевим тепловиробникам. 

"Зокрема, станом на 13 грудня відповідні договори Нафтогаз підписав з Рубіжанською (27,9 млн грн), Кіровоградською (83,0 млн грн) та Кам’янською (2,1 млн грн) міськими радами та тепловиробниками зазначених регіонів", - зазначили у Нафтогазі.

Читайте також: Міненерговугілля та Світовий банк обговорили реформування газового сектору

Крім того, Володимир-Волинська, Лисичанська, Моршинська, Теплодарська та Олександрійська міські ради прийняли рішення про надання гарантій, оформили та передали до Нафтогазу відповідні договори, які наразі опрацьовуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-