Кабмін визначить новий порядок дії системи блокування податкових накладних - ДФС

Кабмін визначить новий порядок дії системи блокування податкових накладних - ДФС

Укрінформ
Система моніторингу оцінки ризиків (СМКОР) призупиняє дію на два місяці. За цей час від набрання законом чинності Кабінет міністрів має визначити новий порядок дії системи блокування податкових накладних.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"Всі податкові накладні, реєстрація яких зупинена відповідно до критеріїв оцінки ступеня ризиків, мають бути зареєстровані в Єдиному реєстрі з 02.01.2018. Ця норма не буде розповсюджуватися на такі податкові накладні та розрахунки коригування: станом на 1 грудня 2017 року не подані пояснення та документи, станом на 1 грудня 2017 року прийнято рішення про відмову в реєстрації та по яких не розпочаті процедури адміністративного або судового оскарження. Податкові накладні, реєстрація яких зупинена з 1 грудня та по яких платником податку після 1 грудня подані пояснення і копії документів мають бути прийняті протягом 5 робочих днів. У разі, якщо у цей строк не прийнято та/або не надіслано платнику податку рішення про реєстрацію або відмову у реєстрації ПН/РК, реєстрація таких накладних здійснюється на наступний робочий день, за днем закінчення терміну розгляду пояснень і документів платника податку", - йдеться у повідомленні.

Нові тимчасові правила реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування вводяться відповідно до прийнятих Верховною Радою у другому читанні та в цілому змін до Податкового кодексу.

Нові норми вступають в силу з наступного дня після опублікування закону.

Як повідомляв Укрінформ, з квітня 2017 року запроваджено систему автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації таких податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН (далі – СМКОР), яка з 01.07.2017 працює у повноцінному режимі.

Читайте також: Надходження ЄСВ перевищили минулорічний показник на 43,8 мільярда - ДФС

Загалом, з початку роботи системи моніторингу ризиків та блокування накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних станом на 20 листопада зареєстровано майже 94,9 млн податкових накладних/розрахунків коригування на суму ПДВ понад 557,6 млрд грн.

За період роботи системи моніторингу ризиків та блокування накладних зупинена реєстрація 515,5 тис. податкових накладних/розрахунків коригування на суму 11,2 млрд грн. Це становить 0,54% до загальної кількості податкових накладних/розрахунків коригування, що реєструвалися.

Станом на 20 листопада 2017 року комісією ДФС за результатами розгляду повідомлень з підтвердженням реальності проведених операцій по зупинених податкових накладних вже прийнято рішення по 203,4 тис. документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-