Імпорт легкових авто в Україну зріс з початку року на 92% - експерти

Імпорт легкових авто в Україну зріс з початку року на 92% - експерти

Укрінформ
За 9 місяців поточного року імпорт легкових авто в Україну зріс на 92%, а вартість увезених автомобілів становила 1,5 мільярда доларів.

Про це повідомляє профільна асоціація "Укравтопром".

"За три квартали поточного року в Україну в режимі імпорту було ввезено 109,6 тис. легкових автомобілів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року імпорт машин зріс на 92%, а його митна вартість становила понад 1,5 млрд доларів США", - повідомляє асоціація «Укравтопром».

З цієї суми майже $1,2 млрд було витрачено на нові автомобілі, яких було завезено 60,5 тис. шт. 

На авто з пробігом, яких було ввезено 49,1 тис., припало лише $346 млн.

Читайте також: Стратегію стабільної логістичної системи для України презентували у Світовому банку

Найбільшу кількість автомобілів в Україну було ввезено з країн ЄС – 69,6 тис. шт., що охопило більше 63% від загального обсягу імпорту легкових автомобілів за дев’ять місяців поточного року. При цьому частка нових авто в євроімпорті була тільки 44%, решта 56% припали на автомобілі, що були в експлуатації.

Країною – лідером з постачання авто в Україну стала Німеччина, з якої ввезли 25 тис. машин: 5,5 тис. нових авто і 19,5 тис. з пробігом.

На другому місці імпорт з Японії – 13,9 тис. шт. (88,5% нові).

Замикає трійку лідерів Франція, яка відправила в Україну 10 тис. легковиків. Основну масу французького імпорту становили автомобілі з пробігом – 8,9 тис. шт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-